Koningin 18 juni 2011 bij Hofvijverconcert

RVD, 26 mei 2011, nr. 137: Hare Majesteit de Koningin is zaterdagavond 18 juni in Den Haag aanwezig bij het Hofvijverconcert ‘Cirque Classique’.

Het concert, dat plaats vindt in een drijvende openlucht concertzaal op de Hofvijver, is onderdeel van het Festival Classique. Festival Classique is een intiatief van AVRO en IDTV.

Festival Classique is een muziekfestival, dat zich op binnen- en buitenlocaties in het historische centrum van Den Haag afspeelt. Het festival stelt zich ten doel, met feestelijke en bijzondere voorstellingen, een zo breed mogelijk publiek aan te spreken. De slogan is dan ook: Buiten.Gewoon.Klassiek. Dit jaar wordt het festival voor de vijfde keer gehouden, met meer dan 100 concerten, voorstellingen en workshops voor jong en oud.

Het Hofvijverconcert is een ontmoeting van klassieke muziek en acrobatiek. Het Residentie Orkest, het 'huisorkest' van Festival Classique, speelt werken van onder andere Elgar, Stravinsky en Britten. Het staat onder leiding van de Chinese gastdirigente Xian Zhang.