Nieuwe adjudant Hare Majesteit de Koningin per 16 juli 2012

RVD, nr. 215: Bij Koninklijk Besluit is Kapitein-luitenant ter zee van administratie J.E. Irausquin EMSD met ingang van 16 juli 2012 benoemd tot adjudant van Hare Majesteit de Koningin.

Tot voor kort was hij werkzaam als stafofficier Logistiek en Personeel bij de operationele staf van de Commandant Zeestrijdkrachten te Den Helder.

Hij volgt Kapitein-luitenant ter zee Jonkheer I.F. Burmania van Humalda van Eysinga op, die met ingang van 16 juli 2012 eervol werd ontheven van deze functie en per gelijke datum werd benoemd tot adjudant in buitengewone dienst van Hare Majesteit de Koningin.

Kapitein-luitenant ter zee van administratie J.E. (Juan) Irausquin EMSD werd in 1989 beƫdigd tot marineofficier. Hij studeerde in 1991 af aan het Koninklijk Instituut voor de Marine in de richting Human Resources Management. Daarna vervolgde hij zijn marineloopbaan met een afwisseling van operationele plaatsingen aan boord en plaatsingen aan de wal. Hij is onder andere betrokken geweest bij de embargo-operatie tegen het voormalig Joegoslaviƫ en bij kustwacht- en counterdrugsoperaties in het Caribisch gebied. Tevens is hij uitgezonden geweest naar Irak en Afghanistan. In 2009-2010 volgde hij de Hogere Defensie Vorming.