Koningin bij Nederlandse première concert LIFE: a Journey Through Time

RVD, nr. 216: Hare Majesteit de Koningin en Hunne Koninklijke Hoogheden Prins Constantijn en Prinses Laurentien der Nederlanden wonen zaterdagavond 25 augustus in Het Concertgebouw in Amsterdam de Nederlandse première bij van het concert ‘LIFE: a Journey Through Time’.

LIFE is een combinatie van natuurfoto's van de Nederlandse fotograaf Frans Lanting en muziek van de Amerikaanse componist Philip Glass. Het concert wordt gehouden ter afsluiting van de jubileumviering van het 50-jarig bestaan van het Wereld Natuur Fonds (WNF), de Nederlandse vestiging van het World Wide Fund for Nature (WWF).

De foto's die tijdens het concert worden getoond zijn een persoonlijke impressie van Frans Lanting over de ontwikkeling van het leven op aarde. In 2006 componeerde Philip Glass hier muziek bij. Het concert is sindsdien in diverse landen opgevoerd maar nog nooit in Nederland. De uitvoering in Het Concertgebouw is in handen van het Residentie Orkest. De opbrengsten van dit concert komen ten goede aan de bescherming van de Koraaldriehoek in Zuid-Oost Azië. Dit koraalrif staat onder druk door overbevissing, vervuiling en klimaatverandering.

De Koningin woonde op 8 mei 2012 in Rotterdam de openingsceremonie bij ter gelegenheid van de viering van 50 jaar WNF.