Nieuwe adjudant Hare Majesteit de Koningin per 10 augustus 2012

RVD, nr. 223: Bij Koninklijk Besluit is Luitenant-kolonel der Cavalerie T.R. van de Krol EMSD met ingang van 10 augustus 2012 benoemd tot adjudant van Hare Majesteit de Koningin.

Tot voor kort was hij werkzaam als docent landoptreden op het Opleidings- en Trainingscentrum Operatiën te Amersfoort.

Hij volgt Luitenant-kolonel der Cavalerie D.J. Broks op, die met ingang van 13 augustus 2012 eervol wordt ontheven van deze functie en per gelijke datum wordt benoemd tot adjudant in buitengewone dienst van Hare Majesteit de Koningin.

Luitenant-kolonel T.R. (Theo) van de Krol kwam in1984 indienst bij de Koninklijke Landmacht. Na enkele functies als onderofficier volgde in 1993 de overstap naar het officierscorps. Als officier heeft hij eerst diverse functies vervuld binnen het wapen der Cavalerie en daarna diverse functies op operationele hoofdkwartieren. Hij is onder andere drie keer een half jaar uitgezonden geweest naar voormalig Joegoslavië en is gedurende een jaar Team Leader geweest van internationale VN waarnemers op de Golan Hoogvlakte. Na zijn Hogere Defensie Vorming in 2007-2008 is hij uitgezonden geweest naar Kabul, Afghanistan. Tot voor kort was hij werkzaam als docent landoptreden op het Opleidings- en Trainingscentrum Operatiën te Amersfoort.