Koningin opent “Point de Vue, 200 jaar Kunstacademie ’s-Hertogenbosch”

RVD, nr. 248: Hare Majesteit de Koningin opent op dinsdagmiddag 2 oktober de tentoonstelling “Point de Vue, 200 jaar Kunstacademie ’s-Hertogenbosch” in het voormalige Stedelijk Museum in ’s-Hertogenbosch.

Tijdens de Franse Periode startte op 1 oktober 1812 in 's-Hertogenbosch de Académie Impériale et Royale de Peinture, Sculpture et Architecture. Later is deze academie de Koninklijke Kunstacademie en nu AKV|St.Joost gaan heten. AKV|St. Joost is onderdeel van Avans Hogeschool. Verdeeld over 19 academies in 's-Hertogenbosch, Tilburg en Breda heeft Avans Hogeschool inmiddels bijna 28.000 studenten.

De tentoonstelling "Point de Vue" geeft een beeld van het werk dat studenten en docenten van de academie de afgelopen 200 jaar hebben voortgebracht met een focus op beeldende kunst. Er is geput uit de collecties van de drie stedelijke musea, particuliere collecties en uit eigen bezit van kunstenaars of nazaten. Kunstenaar en docent Margriet Kemper is curator en draagt zorg voor de periode 1812-2000. Gastcurator Kim Bouvy, oud-studente van AKV|St.Joost, is verantwoordelijk voor de periode 2000-2012. De vormgeving is van Steffen Maas.
"Point de Vue" duurt van 3 oktober tot en met 18 november.