Prinses Beatrix opent jubileumtentoonstelling ‘Beeldreflecties’

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix der Nederlanden opent dinsdagmiddag 8 mei de jubileumtentoonstelling ‘Beeldreflecties, De Nederlandse Kring van Beeldhouwers 100 jaar later’ in Pulchri Studio in Den Haag.

Vergroot afbeelding
Beeld: ©Albert Nieboer
Prinses Beatrix plaatst de 100e steen in een kring van stenen die 100 jaar Nederlandse Kring van Beeldhouwers symboliseert.

De kunstwerken in de jubileumtentoonstelling bespiegelen een eeuw beeldhouwgeschiedenis. Zeven beelden kregen het stempel ‘signaalbeeld’, omdat ze een verandering in de beeldhouwkunst zichtbaar maken. 100 Leden van de Nederlandse Kring van Beeldhouwers hebben zich door deze beelden laten inspireren om een nieuw kunstwerk te maken.

De Nederlandse Kring van Beeldhouwers is opgericht in 1918 als een belangenvereniging voor beeldhouwers. De vereniging streeft ernaar de belangstelling voor de driedimensionale kunst in en buiten Nederland te vergroten en de onderlinge contacten tussen ruimtelijk werkende kunstenaars te bevorderen. De NKvB zet zich in voor de belangen van de Nederlandse beeldhouwkunst, de ruimtelijke kunsten en die van de kringleden in het bijzonder.

Vergroot afbeelding
Beeld: Nederlandse Kring van Beeldhouwers
'Signaalbeeld' van Carel Visser (1928 - 2015), Pleinbeeld (1998).