Prinses Beatrix opent tentoonstelling ‘The Garden of Earthly Worries’

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix der Nederlanden opent dinsdagmiddag 2 april de tentoonstelling ‘The Garden of Earthly Worries’ van Daniel Libeskind in de tuin van Paleis Het Loo in Apeldoorn.

Vergroot afbeelding
Beeld: ©ANP / Patrick van Katwijk
Prinses Beatrix opent de tentoonstelling ‘The Garden of Earthly Worries’ van Daniel Libeskind in de tuin van Paleis Het Loo.

'The Garden of Earthly Worries’ is een presentatie van vier metalen sculpturen van circa vier meter hoog van de Pools-Amerikaanse architect Daniel Libeskind. Libeskind heeft de beeldhouwwerken speciaal ontworpen voor de tuin van Paleis Het Loo. De sculpturen symboliseren de elementen ozon, distikstofmonoxide (lachgas), methaan en koolstofdioxide. De kunstenaar noemt deze gassen bijproducten van menselijk handelen, die schade toebrengen aan de natuur. Met de sculpturen wil Libeskind een contrast creëren met de 17e-eeuwse paleistuin die als een menselijke weerspiegeling van de perfecte natuur, het paradijs symboliseert. Het is voor het eerst dat er hedendaagse kunst wordt getoond in de tuin van Paleis Het Loo. De beelden zijn de komende jaren in de tuin te bezichtigen.

RVD, nr. 46