Prinses Beatrix bij dansevenement Free To Move

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix der Nederlanden woont donderdagavond 29 augustus in het Zuiderstrandtheater in Den Haag de dansvoorstelling Free To Move bij. De voorstelling is een samenwerking van het Prinses Beatrix Spierfonds en Holland Dance Festival.

Vergroot afbeelding
Beeld: ©Prinses Beatrix Spierfonds / Frank van Beek
Prinses Beatrix is als beschermvrouwe van het Prinses Beatrix Spierfonds aanwezig bij de dansvoorstelling Free to Move.

De zevende editie van Free To Move staat in het teken van de toekomst. Wetenschappelijke ontwikkelingen bieden mensen met een spierziekte hoop voor de toekomst. De top van de Nederlandse moderne dans zet zich met Free to Move belangeloos in voor de strijd tegen spierziekten. De opbrengst van de avond gaat naar het Prinses Beatrix Spierfonds, dat wetenschappelijk onderzoek mogelijk maakt naar de oorzaak, behandeling en genezing van spierziekten.

Deelnemende dansgezelschappen zijn onder andere Scapino Ballet Rotterdam, De Dutch Don’t Dance Division, Introdans, Codarts Rotterdam, de Junior Company van Het Nationale Ballet en Knot on Hands. Na de voorstelling spreekt Prinses Beatrix met betrokkenen van het Spierfonds en met mensen met een spierziekte. Ook ontmoet zij enkele dansers.

Prinses Beatrix is sinds 1957 beschermvrouwe van het naar haar vernoemde Prinses Beatrix Spierfonds.

RVD, nr. 175