Prinses Beatrix aanwezig bij viering 30 jaar kinderrechten

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix der Nederlanden is vrijdagmiddag 15 november in het Vredespaleis in Den Haag aanwezig bij de jaarlijkse themadag van de expertgroep jeugdrechters. Het middagprogramma staat in het teken van de viering van 30 jaar kinderrechten.

Vergroot afbeelding
Beeld: ©Patrick van Katwijk
Prinses Beatrix in het Vredespaleis in Den Haag aanwezig bij de jaarlijkse themadag van de expertgroep jeugdrechters.

Tijdens de themadag van de expertgroep jeugdrechters wordt onder meer stilgestaan bij de geschiedenis, de huidige rol en de toekomst van de kinderrechter. Daarnaast wordt gesproken over de betekenis van het Internationaal Verdrag inzake de Rechten van het Kind, het Kinderrechtenverdrag, voor het jeugdrecht.

In november 1989 werd het Kinderrechtenverdrag aangenomen door de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties. Het verdrag geeft uitgangspunten en verplichtingen die ervoor zorgen dat kinderen veilig kunnen opgroeien en zich optimaal kunnen ontwikkelen.

Prinses Beatrix woont presentaties bij over het jeugdrecht en het Kinderrechtenverdrag en spreekt aansluitend met kinder- en jeugdrechters, wetenschappers en andere betrokkenen. 

RVD, nr. 257