Prinses Beatrix opent nieuwe museumvleugel Singer Laren met Collectie Nardinc

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix der Nederlanden opent op dinsdagmiddag 8 maart 2022 de nieuwe Nardinczalen van museum Singer Laren. In de nieuwe zalen wordt de privéverzameling Collectie Nardinc permanent tentoongesteld. De Collectie Nardinc werd door Els Blokker-Verwer aan het museum geschonken.

De nieuwe Nardinczalen beslaan vierhonderd vierkante meter, bestaande uit vijf tentoonstellingszalen, een Nardincgalerij, een Tuinkamer als ontvangstruimte, een filmzaal en een uitgebreide museumwinkel. De privéverzameling Collectie Nardinc wordt getoond in de tentoonstelling ‘Sluijters en de modernen’ en bestaat uit ruim veertig werken van Jan Sluijters, waaronder topstukken als Portret van Greet van Cooten en Café de Nuit, en meer dan zeventig werken van moderne tijdgenoten.

De collectie wordt samengevoegd met de omvangrijke kunstcollectie van het Amerikaanse echtpaar Anna en William Singer, die bestaat uit de Franse schilders van Barbizon, de Haagse en Amsterdamse School en de Larense impressionisten en die de grondslag van het huidige Singer Laren vormt.

Prinses Beatrix woont het plenaire openingsprogramma bij en verricht aansluitend de opening van de nieuwe museumvleugel. Vervolgens krijgt de Prinses een rondleiding door de Nardinczalen.

RVD, nr. 38