Prinses Beatrix bij 40-jarig jubileum Four Freedoms Awards

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix der Nederlanden woont vrijdagmiddag 14 oktober in de Koorkerk in Middelburg het jubileumevenement bij ter gelegenheid van 40 jaar Four Freedoms Awards. In de Koorkerk vond in oktober 1982 ook de eerste uitreiking plaats, waaronder de International Four Freedoms Award aan Prinses Juliana. De afgelopen veertig jaar hebben laureaten als Nelson Mandela, Malala Yousafzai, Dalai Lama, Desmond Tutu, Sviatlana Tsikhanouskaya en Angela Merkel een award in ontvangst mogen nemen.

Prinses Beatrix krijgt het eerste exemplaar van het lustrumboek uitgereikt. Tijdens het programma wordt verder teruggeblikt op de afgelopen veertig jaar en vooruitgekeken naar de toekomst. Keynote speaker is Ramin Shahzamani, directeur van War Child, die in 2008 de award ontving voor vrijwaring van vrees. Daarnaast spreekt Anna Eleanor Roosevelt namens de Roosevelt family.

De Four Freedoms Awards worden ieder jaar toegekend aan mannen, vrouwen en organisaties die met hun inzet en prestaties een grote toewijding tonen aan de idealen die President Franklin Delano Roosevelt in zijn historische Four Freedoms speech in 1941 verkondigde.

RVD, nr. 252