Prinses Beatrix en Prinses Margriet bij jubileumconcert Prinses Christina Concours 55 jaar

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet der Nederlanden, lid van het Comité van Aanbeveling van het Prinses Christina Concours, is zondagmiddag 30 oktober 2022 aanwezig bij het jubileumconcert ter gelegenheid van het 55-jarig bestaan van het concours. Prinses Margriet wordt hierbij vergezeld door Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix der Nederlanden.

Het jubileumconcert wordt uitgevoerd door prijswinnaars van het Prinses Christina Concours (PCC) en Jeugdorkest Nederland, onder leiding van dirigent Jurjen Hempel. Jeugdorkest Nederland (JON) is het landelijk jeugdsymfonieorkest voor aanstormend muzikaal talent (14 t/m 20 jaar), waarin ook veel voormalige prijswinnaars van het PCC spelen. Het concert vindt plaats in Amare in Den Haag.

Het Prinses Christina Concours laat kinderen en jongeren kennismaken met muziek en stimuleert hen in hun muzikale ontwikkeling door onder andere concoursen en een rijdende concertzaal. Bekende prijswinnaars van het concours zijn pianist Wibi Soerjadi, harpiste Lavinia Meijer en violiste Rosanne Philippens.

RVD, nr. 275