Prinses Beatrix en Prinses Mabel bij uitreiking negende Prins Friso Ingenieursprijs

Hunne Koninklijke Hoogheden Prinses Beatrix en Prinses Mabel* zijn woensdagavond 15 maart aanwezig bij de uitreiking van de negende Prins Friso Ingenieursprijs in het Auditorium van Boskalis in Papendrecht.   

Ingenieurs die zich onderscheiden in expertise, innoverend vermogen, maatschappelijke impact en ondernemerschap komen in aanmerking voor de jaarlijkse Prins Friso Ingenieursprijs. De winnaar mag zich een jaar lang Ingenieur van het Jaar noemen. De prijs wordt uitgereikt door het Koninklijk Instituut van Ingenieurs (KIVI), de beroepsvereniging van ingenieurs sinds 1847. 

De drie finalisten van dit jaar zijn Jacquelien Scherpen, hoogleraar en directeur van het Groningen Engineering Center van de Rijksuniversiteit Groningen; Kerusha Lutchmiah, rioolwaterspecialist bij ingenieursbureau Royal HaskoningDHV en Simone de Rijke, adviseur kunstwerken bij ingenieursbureau Antea Group. 

In 2022 is, mede op voorzet van Prinses Mabel, de KIVI Engineering Student Team Award opgezet. Ook dit jaar wordt deze prijs uitgereikt aan het team dat zich onderscheidt in de vier competenties teamgeest, innovatiekracht, maatschappelijke impact en expertise.

Met de jaarlijkse prijzen wil KIVI ingenieurs en hun werk zichtbaar maken. Voor de negende keer draagt deze prijs de naam van wijlen Prins Friso, ingenieur werktuigbouwkunde en lucht- en ruimtevaarttechniek en lid van KIVI. 

RVD, nr. 30

*Prinses Mabel was verhinderd.