Prinses Beatrix reikt Zilveren Anjers uit

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix der Nederlanden reikt vrijdagochtend 9 juni de Zilveren Anjers van het Prins Bernhard Cultuurfonds uit in het Koninklijk Paleis Amsterdam. Dit jaar worden de Zilveren Anjers toegekend aan Trudy en Willem van Riemsdijk uit Stiens, Wesley Sekewael uit Vlissingen en Eef Arnolds uit Holthe.

Het Cultuurfonds kent de onderscheiding toe aan het echtpaar Trudy en Willem van Riemsdijk vanwege hun ondersteuning en instandhouding van historische Friese gebouwen en landgoederen. Wesley Sekewael wordt onderscheiden voor zijn inzet voor het Vlissingse industriƫle erfgoed. Eef Arnolds ontvangt de onderscheiding voor zijn bijdrage aan onderzoek op het gebied van mycologie en zijn inzet voor Drentse flora en paddenstoelen en natuurlijke bossen.

De Zilveren Anjers worden sinds 1950 jaarlijks door het Prins Bernhard Cultuurfonds toegekend aan personen die zich vrijwillig en onbetaald hebben ingezet voor de cultuur of natuur in het Koninklijk der Nederlanden. Prins Bernhard heeft tot zijn overlijden in 2004 de onderscheidingen uitgereikt. Sinds 2005 reikt Prinses Beatrix de onderscheidingen uit.

RVD, nr. 114