Prinses Beatrix opent tentoonstelling 'Voorhout Monumentaal'

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix der Nederlanden opent zaterdagmiddag 3 juni de tweede editie van de beeldententoonstelling 'Voorhout Monumentaal' op het Lange Voorhout in Den Haag. De openluchttentoonstelling is georganiseerd door Pulchri Studio, een kunstenaarsvereniging en galerie voor hedendaagse kunst. Prinses Beatrix, beschermvrouwe van Pulchri Studio, neemt het eerste exemplaar van de catalogus in ontvangst en opent hiermee de expositie.

Aan het Lange Voorhout zijn ruim twintig sculpturen en installaties gratis te bezichtigen. Hiernaast staan er enkele beelden in de Kloosterkerk en worden bij Pulchri Studio schilderijen, sculpturen en videowerken getoond. De tentoonstelling is een ode aan de driedimensionale kunst en is bedoeld voor zowel voorbijgangers als incidentele kunstkijkers en kunstprofessionals.

Prinses Beatrix krijgt een rondleiding langs de expositie op het Lange Voorhout, in de Kloosterkerk en in de tuin van Pulchri Studio. Tijdens de rondleiding spreekt de Prinses met een aantal kunstenaars die bij hun sculpturen toelichting geven op hun werk. Aansluitend spreekt Prinses Beatrix met onder andere de curatoren van de expositie.

De tentoonstelling is te bezichtigen van 3 juni tot en met 20 augustus.

RVD, nr. 120