Koning en Prinses Beatrix aanwezig bij Paleissymposium

In het Koninklijk Paleis Amsterdam vond woensdagavond 7 juni het Paleissymposium plaats. Het thema van de avond was 'De zoektocht naar buitenaards leven'. Zijne Majesteit de Koning was gastheer. Ook Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix was aanwezig.

Gastspreker Sara Seager, Professor Planetary Science aan het Massachusetts Institute of Technology in Boston, richtte zich op de zoektocht naar biosignaturen in de atmosfeer van exoplaneten, planeten die draaien om een andere ster dan de zon. De tweede gastspreker, Dirk Schulze-Makuch, Professor Planetary Habitability en Astrobiology aan de Technical University Berlin, ging in op het onderzoek naar biosignaturen in ons zonnestelsel. Marjolijn van Heemstra, stadsdichter van Amsterdam en schrijver van onder andere een boek en essay over de ruimte, gaf na de lezingen een persoonlijke reflectie op het thema. De bijeenkomst werd voorgezeten door André Kuipers, astronaut en lid van de Paleiscommissie.

In het Koninklijk Paleis Amsterdam worden jaarlijks twee symposia georganiseerd waarbij de Koning gastheer is. Vooraanstaande sprekers uit de hele wereld bieden tijdens deze bijeenkomsten hun visie op uiteenlopende maatschappelijke vraagstukken en actuele thema's. De bijeenkomsten worden sinds 1979 georganiseerd door de Stichting Koninklijk Paleis Amsterdam. De lezingen zijn vanaf donderdag 8 juni terug te luisteren op www.paleisamsterdam.nl/paleissymposium

RVD, nr. 155