Koninklijk Paar en Prinses Beatrix nemen deel aan twintigste editie NLdoet

Zijne Majesteit de Koning, Hare Majesteit Koningin Máxima en Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix der Nederlanden nemen vrijdag 15 maart deel aan NLdoet van het Oranje Fonds. NLdoet is de grootste vrijwilligersactie van Nederland en vindt dit jaar voor de twintigste keer plaats.

Vrijdagochtend gaat Prinses Beatrix aan de slag op een stadsboerderij. De Prinses helpt bij de verzorging van de dieren. Ook helpt ze met het voorzaaien voor de schooltuintjes waarmee basisschoolkinderen van start gaan in het nieuwe tuinseizoen en helpt ze met beitsen van houtwerk. In de middag helpt het Koninklijk Paar bij een high tea voor kwetsbare buurtbewoners. Samen met vrijwilligers bereiden Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima in de keuken de hapjes voor en serveren ze uit. Aan tafel gaan zij met de deelnemers in gesprek. 

NLdoet vindt dit jaar plaats op vrijdag 15 en zaterdag 16 maart. Op ruim 6.700 plekken in Nederland kan iedereen op een laagdrempelige manier kennismaken met vrijwilligerswerk en ervaren hoe het is om iets voor een ander te betekenen. Bijvoorbeeld door te helpen het buurtcentrum op te knappen, te assisteren bij een locatie van de Voedselbank of activiteiten te ondernemen met ouderen. 

Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn beschermpaar van het Oranje Fonds. Het Oranje Fonds zet zich in voor een betrokken samenleving waarin iedereen mee kan doen en niemand er alleen voor staat. 

RVD, nr. 59