Prinses Margriet opent nieuw vrijetijdscentrum voor mensen met een handicap te Den Haag

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet der Nederlanden verricht vrijdag 18 maart 2005 in Den Haag de officiƫle opening van 'Parkoers', een nieuw vrijetijdscentrum voor mensen met een handicap in Den Haag. Het centrum is onderdeel van de Stichting Vrije Tijd en Vorming Zuid Holland Noord, regio Den Haag.

De stichting Vrije Tijd en Vorming (VTV) organiseert vrijetijdsactiviteiten voor mensen met een verstandelijke handicap. Het aanbod aan activiteiten is zeer divers en sluit aan bij de verschillende leeftijdsgroepen. Er is dagelijks een soos voor ouderen zonder vaste dagbesteding, per seizoen zijn er wisselende cursussen en workshops en worden diverse uitstapjes georganiseerd. Er is buitenschoolse opvang voor kinderen vanaf zes jaar. Om mee te kunnen doen met het programma moeten deelnemers lid zijn van VTV.

De activiteiten van VTV vinden plaats in eigen centra en buurt- en clubhuizen. Vanwege een toename van activiteiten en veroudering van de bestaande VTV-locaties is in het Zuiderpark een nieuw centrum gebouwd. In dit centrum, 'Parkoers' genaamd, is plaats voor een groot deel van de eigen VTV-clubs en activiteiten. Wekelijks heeft 'Parkoers' ruim duizend bezoekers. Daarnaast worden de ruimtes van het centrum ook verhuurd aan andere groepen en verenigingen.

Na de openingshandeling wordt Prinses Margriet rondgeleid door het nieuwe gebouw en woont zij een optreden bij van de Trivelino theatergroep van VTV voor mensen met en zonder verstandelijke handicap.