Prinses Margriet opent 6 april 2006 conferentie "From Peace to Justice"

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet opent donderdag 6 april in het World Forum Convention Center te Den Haag de conferentie “From Peace to Justice”, een initiatief van De Hague Academic Coalition.

Ook zal de Prinses de Hague Justice Portal, een nieuwssite van in Den Haag gevestigde organisaties op het gebied van vrede, internationaal recht en veiligheid, officieel in gebruik nemen.

De conferentie met het thema "Beyond the Charter, Peace, Security and the Role of Justice" vindt plaats van 5 tot en met 7 april. Onder de sprekers bevinden zich Luis Moreno-Ocampo, hoofdaanklager van het Internationaal Strafhof, Wim Deetman, burgemeester van Den Haag, Philippe Sands van London University, Ruth Wedgwood van Yale University, rechter Navi Pillay van het Internationaal Strafhof, Ruud Lubbers, voormalig VN Hoge Commissaris voor de Vluchtelingen, Yves Daudet, Universiteit Paris I/Sorbonne en Linos-Alexandros Sicilianos, Universiteit van Athene.

De Hague Academic Coalition is een samenwerkingsverband tussen het T.M.C. Asser Instituut, Netherlands Institute of International Relations Clingendael, Grotius Centre for International Legal Studies, the Hague Institute for the Internationalisation of Law, the Institute of Social Studies en de Carnegie Foundation.

De portal www.haguejusticeportal.net biedt ondermeer informatie over congressen en opleidingen, discussiefora, commentaren op uitspraken van de internationale tribunalen en organisaties en algemene informatie over Den Haag. Geregistreerde gebruikers hebben toegang tot een besloten gedeelte van de portal dat zich in het bijzonder richt op de academische gemeenschap en andere beroepsbeoefenaren op het gebied van recht en vrede.

30 maart 2006

Meer informatie:
Toespraak van Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet bij de conferentie From Peace to Justice, Den Haag, 6 april 2006