Prinses Margriet opent 20 oktober 2006 woonzorgcentrum Lobede in Tolkamer

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet der Nederlanden opent vrijdagmiddag 20 oktober in Tolkamer (gemeente Rijnwaarden) het geheel vernieuwde woonzorg- en dienstverleningscentrum Lobede.

In de regio is Lobede het eerste woonzorg- en dienstverleningscentrum dat is voorzien van een uitgebreid ICT Domotica pakket. Met dit pakket wordt de zelfredzaamheid en onafhankelijkheid van zowel de cliënten in Lobede als in de wijk optimaal ondersteund.

Domotica is de technologie om elektronicatoepassingen en automatisering te integreren in de woning. Een voorbeeld hiervan is een lift die naar beneden komt als een bewoner in aantocht is, een kookplaat die uitgezet wordt als de gebruiker in slaap valt of een personenalarmering waarbij de dichtstbijzijnde verzorgende of verpleegkundigen wordt gewaarschuwd.

Lobede is een van de zeven woonzorgcentra van Stichting Diafaan in de regio de Liemers. De missie en visie van Diafaan is om zorg- en dienstverlening dicht bij de cliënt te brengen. Naast wonen, welzijn en zorg is er op Lobede ook (intensieve) verpleeghuiszorg mogelijk. Het complex biedt tevens onderdak aan een gezondheidscentrum, een kapper en een restaurant waar de omgeving rond Lobede ook gebruik van kan maken. Het woonzorgcentrum wordt hierdoor geïntegreerd in haar omgeving.

6 oktober 2006