Prinses Margriet 23 maart bij vergadering erebestuur International Paralympic Committee

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet woont op 23 maart de eerste officiële vergadering bij van het erebestuur van het International Paralympic Committee (IPC) in Bonn.

Het erebestuur komt bijeen om te bespreken hoe het in de toekomst zichtbaarheid, acceptatie en waardering van de rechten en mogelijkheden van gehandicapten kan ondersteunen en extra middelen kan genereren voor de Paralympische Beweging.

Het erebestuur ondersteunt het streven van IPC om paralympische sporters in staat te stellen grote sportprestaties te behalen en om sportmogelijkheden te ontwikkelen voor gehandicapten van beginnersniveau tot topniveau.

Het erebestuur bestaat uit 7 leden: H.K.H. Prinses Margriet der Nederlanden, H.K.H. Groothertogin Maria Teresa van Luxemburg, H.K.H. Prinses Victoria van Zweden, Z.D.H. Prins Albert van Monaco, Sopraan Maria Guleghina, voormalig President van de Wereldbank James Wolfensohn en H.K.H. Prinses Haya Bin Al Hussein van Jordanië.

Prinses Margriet is in mei 2005 toegetreden tot het erebestuur. In deze hoedanigheid is de Prinses ondermeer in 2006 bij de Paralympische Spelen in Turijn aanwezig geweest.

19 maart 2007