Prinses Margriet reikt 12 april 2007 Prinses Margriet Prijs uit

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet der Nederlanden reikt donderdagmiddag 12 april in Utrecht de jaarlijkse Prinses Margriet Prijs uit.

Deze prijs wordt overhandigd aan beroepsbeoefenaren in de verpleging of verzorging die in hun organisatie een aantoonbare bijdrage hebben geleverd aan het verbeteren van de kwaliteit van de zorg. Het kan hierbij gaan om een individuele medewerker, een team of een leidinggevende.

Rondom de Prinses Margriet Prijs wordt in 2007 een meerdaags evenement georganiseerd, bestaande uit drie regionale voorrondes en één landelijke slotdag. Tijdens iedere voorronde worden drie projecten gepresenteerd door de beroepsbeoefenaren zelf. Per voorronde wordt één project genomineerd voor de landelijke slotdag. Uit de drie genomineerde projecten zal de jury op de landelijke slotdag de winnaar kiezen.

De organisatie van de Prinses Margriet Prijs is in handen van SVOZ, opleidingen in de zorg, een particuliere onderwijsorganisatie die landelijk (erkende) mbo-opleidingen en trainingen verzorgt voor medewerkers in de intra-, extra- en transmurale zorg, in samenwerking met STOC ( Scholings Trainings en Opleidings Centrum), een opleidingsinstituut op het gebied van zorg, wonen, welzijn en dienstverlening. De prijs, ingesteld in 1992 en voor de eerste keer uitgereikt door Prinses Margriet, bestaat uit een oorkonde, een sculptuur en een trainingsdag bestemd voor het gehele team waartoe de prijswinnaar behoort.

26 maart 2007