Prinses Margriet aanwezig bij openingsceremonie VISTA-congres

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet der Nederlanden is woensdagavond 4 september aanwezig bij de opening van het 9e VISTA-congres in Novotel Amsterdam City. Tijdens het tweejaarlijkse wetenschappelijk congres van het International Paralympic Comittee (IPC) houdt zij een kort welkomstwoord. Het VISTA-congres wordt deze keer gehouden in Nederland en georganiseerd in samenwerking met het Amsterdam Institute of Sports Science (AISS).

Vergroot afbeelding
Beeld: ©Odi Busman
Prinses Margriet is aanwezig bij de opening van het 9e VISTA-congres. Zij houdt een kort welkomstwoord tijdens het tweejaarlijkse wetenschappelijk congres van het International Paralympic Comittee (IPC).

Het VISTA-congres biedt een internationaal platform aan sportwetenschappers en onderzoekers om kennis uit te wisselen op het gebied van sport en bewegen voor sporters met een beperking. Het congres heeft dit jaar als thema 'Healthy and Fit for Optimal Performance'. Voor atleten is het belangrijk dat zij mentaal en fysiek gezond en fit blijven om op het juiste mo­ment optimaal te presteren. Deelnemers aan het congres delen hun kennis over onder andere de beste trainingen en sportuitrusting voor atleten en het optimaliseren van technische en tactische vaardigheden. Het congres vindt plaats van woensdag 4 september tot en met zaterdag 7 september 2019.

Sinds 2005 is Prinses Margriet lid van het erebestuur van het International Paralympic Comittee (IPC).

RVD, nr. 186

Vergroot afbeelding
Beeld: ©Odi Busman
Sinds 2005 is Prinses Margriet lid van het erebestuur van het International Paralympic Comittee (IPC).
Vergroot afbeelding
Beeld: ©Odi Busman
Het VISTA-congres biedt een internationaal platform aan sportwetenschappers en onderzoekers om kennis uit te wisselen op het gebied van sport en bewegen voor sporters met een beperking.