Prinses Margriet opent jubileumeditie Keukenhof

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet der Nederlanden opent dinsdagmiddag 19 maart de jubileumeditie van de internationale bloemententoonstelling Keukenhof in Lisse. Het is dan 75 jaar geleden dat de bloemententoonstelling voor het eerst voor het publiek geopend is.

Al in het eerste jaar kwam Prinses Margriet samen met de andere Prinsessen en Koningin Juliana naar Keukenhof. Koningin Juliana was in dat jaar beschermvrouwe van de tentoonstelling. De openingshandeling van de bloemententoonstelling werd later meerdere malen uitgevoerd door Prinses Margriet.

De Keukenhof is in 75 jaar uitgegroeid tot een internationale attractie. Dit seizoen is er onder meer een tentoonstelling waarbij objecten, nostalgie en videofragmenten de verhalen vertellen uit het verleden. Een kijkje achter de schermen vanaf 1949 tot nu, maar ook met een blik op de toekomst. Het jubileumseizoen wordt afgesloten met een openluchtconcert met het Metropole orkest op Landgoed Keukenhof. Gedurende de openingsperiode van bijna acht weken bezoeken 1,4 miljoen mensen vanuit de hele wereld de bloemententoonstelling.

RVD, nr. 54

Vergroot afbeelding Koningin Juliana in Keukenhof 1950
Beeld: ©Nationaal Archief
Koningin Juliana bezoekt in 1950 met haar dochters de Keukenhof.
Vergroot afbeelding Prinses Margriet in Keukenhof 1983
Beeld: ©Nationaal Archief
Prinses Margriet opent ook in 1983 de Keukenhof.