Geloofsbrieven ambassadeurs Frankrijk, Angola en Mexico

Zijne Majesteit de Koning zal woensdagochtend 4 september op Paleis Noordeinde in Den Haag ter overhandiging van hun geloofsbrieven achtereenvolgens ontvangen de ambassadeur van de Franse Republiek, Z.E. Luis Vassy, de ambassadeur van de Republiek Angola, H.E. mevrouw Maria Isabel Gomes Godinho de Resende Encoge en de ambassadeur van de Verenigde Mexicaanse Staten, Z.E. José Antonio Zabalgoitia Trejo.

De Koning ontvangt op Paleis Noordeinde de geloofsbrieven van de ambassadeur van Frankrijk, Luis Vassy.

De ambassadeurs worden opgehaald en begeleid door een kamerheer van de Koning. De Koning stelt daartoe aan elke ambassadeur een galarijtuig ter beschikking en een zogenoemd blauw rijtuig voor de ambassadestaf. De rijtuigen worden getrokken door twee paarden. Het galarijtuig wordt voorafgegaan door twee bijrijders in galatenue. Voor en achter elke stoet rijden twee ruiters van de Bereden Marechaussee in ceremonieel tenue. Het kledingvoorschrift voor de ambassadeurs is jacquet of nationale dracht.

Bij Paleis Noordeinde staan een erewacht en een militaire kapel opgesteld. De erewacht bestaat uit een commandant en twee detachementen van 13 Infanteriebataljon Luchtmobiel. De muziek wordt verzorgd door de Koninklijke Militaire Kapel Johan Willem Friso. Bij de achterzijde van het Paleis staan twee ereposten van de Koninklijke Marechaussee Brigade Den Haag. Na een eresaluut van vier roffels en het volkslied van het land van de ambassadeur, volgt een inspectie van de erewacht, waarna de ambassadeur met gevolg binnentreedt. Bij het vertrek van de ambassadeur krijgt deze opnieuw vier ereroffels.

RVD, nr. 194

Koning Willem-Alexander ontvangt de geloofsbrieven van de ambassadeur van Angola, mevrouw Maria Isabel Gomes Godinho de Resende Encoge.

De Koning ontvangt de geloofsbrieven van de ambassadeur van Mexico, José Antonio Zabalgoitia Trejo.