Kleding

Hieronder vindt u meer informatie over de kleding tijdens de huwelijksdag, de verlovingsring, de trouwringen en het bruidsboeket.

Trouwjurk

De trouwjurk was gemaakt van ivoorkleurige mikado-zijde met lange mouwen en een bénitier hals. De jurk was nauw aansluitend met vanaf de taille een licht uitlopende rok en een vijf meter lange sleep. Weerszijden van de jurk waren ingezet met geborduurde kant. De lange sluier van zijden tule met stippeltjes is met de hand versierd met motieven van bloemen en ranken van kant. De trouwjurk werd ontworpen en vervaardigd door Valentino Couture te Rome.

Uniform Prins

De Prins droeg het Groot Tenue (tenue 1) van de Koninklijke Marine in de rang van Kapitein ter Zee.

De Prins droeg daarbij zijn onderscheidingen:

  • Ordelint en ster, Ridder Grootkruis in de Orde van de Nederlandse Leeuw
  • Ster, Ridder in de Huisorde van de Gouden Leeuw van Nassau - Officierskruis
  • Inhuldigingsmedaille 1980

Kleding bruidsmeisjes / -kinderen

De bruidsjonkers droegen een kort jasje en een broek van rood fluweel, wit overhemd van katoenen poplin, witte maillot en zwarte lakschoentjes. Over het jasje werd een sjerp van rode taft zijde gedragen.

De strooimeisjes droegen jurkjes van rood fluweel met een sjerp van rode taft zijde, een witte maillot en zwarte lakschoentjes.

De bruidsmeisjes droegen een rok van rode satin duchesse en een blouse van rode velours met satin duchesse. Schoenen van een bijpassende kleur bij het rode satijn.

Bruidsmeisjes en strooimeisjes droegen bloemenkransjes in de kleur bordeaux rood.

Bruidsboeket

Een langwerpig boeket van witte rozen, gardeniabloemen, lelietjes der dalen en twee soorten groen. Het boeket werd gemaakt door Jane Nienhuys en Elisabeth Thierry de Bye-Dolleman, bloemistes van Paleis Soestdijk.

Verlovingsring

De verlovingsring was een platina ring, bezet met een ovaal geslepen oranje diamant, aan weerszijden bezet met emerald geslepen diamanten, ingesloten tussen twee banden die zijn bezet met briljant geslepen diamanten.

Trouwringen

De trouwringen van het bruidspaar zijn handgemaakt van platina, 2,5 millimeter breed en halfrond. De trouwringen zijn na de inzegening aangeboden door Juan Zorreguieta, broer van Máxima.

Huwelijksmonogram

Het huwelijksmonogram is ontworpen door de Prins van Oranje en Máxima en vormgegeven door Hans Kruit. Het stond op de omslag van de Orde van Dienst.