Jaaroverzicht Koninklijk Huis 2013

Vandaag is het Jaaroverzicht Koninklijk Huis 2013 gepubliceerd.

Het jaaroverzicht bevat een selectie van publieke optredens, werkbezoeken in binnen- en buitenland en andere werkzaamheden van Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander, Hare Majesteit Koningin Máxima en Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix der Nederlanden. Ook worden werkzaamheden van de andere leden van het Koninklijk Huis uitgelicht.

Speciale aandacht is besteed aan de troonswisseling. Op 30 april trad Hare Majesteit de Koningin terug als Koningin en droeg zij het koningschap over aan haar oudste zoon. Koning Willem-Alexander werd diezelfde dag beëdigd en ingehuldigd in de Nieuwe Kerk in Amsterdam. De daarop volgende provinciebezoeken, de reis naar alle eilanden in het Caribisch deel van het Koninkrijk en kennismakingsbezoeken aan Europese landen en buurlanden van het Koninkrijk in Latijns-Amerika komen ook in het jaaroverzicht aan bod.

In totaal zijn in het Jaaroverzicht Koninklijk Huis 2013 honderd activiteiten geselecteerd. Bijzondere aandacht gaat uit naar het verhaal achter een groot aantal organisaties, bedrijven en instellingen die in 2013 een lid van het Koninklijk Huis te gast hadden.

In de thematische bijlage van deze editie is aandacht besteed aan het Koninklijk Paleis Amsterdam.

Dit is de vierde editie van het Jaaroverzicht Koninklijk Huis. De opzet is vergelijkbaar met die van de vorige drie jaaroverzichten.

RVD, nr. 124