Jaaroverzicht Koninklijk Huis 2015

Vandaag is het Jaaroverzicht Koninklijk Huis 2015 gepubliceerd. Het jaaroverzicht bevat een overzicht van de publieke optredens, werkbezoeken in binnen-en buitenland en andere werkzaamheden van Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander, Hare Majesteit Koningin Máxima, Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix der Nederlanden en andere leden van het Koninklijk Huis. In 2015 ging het om circa 340 verschillende activiteiten.

©RVD

Honderd geselecteerde activiteiten zijn in het jaaroverzicht nader toegelicht. Daarbij staat het verhaal centraal van de betrokken organisaties, instellingen en bedrijven die de leden van het Koninklijk Huis in 2015 hebben bezocht. Ook de staatsbezoeken van de Koning en Koningin Máxima aan Denemarken, Canada en de Volksrepubliek China komen aan bod, alsmede hun officiële bezoek aan de Verenigde Staten en hun werkbezoek aan de Duitse deelstaten Sleeswijk-Holstein en Hamburg.

Daarnaast biedt het jaaroverzicht informatie over reguliere werkzaamheden van de Koning, zoals beëdigingen, de ondertekening van wetten en besluiten en de ontvangst van ambassadeurs ter overhandiging van hun geloofsbrieven.

In de thematische bijlage van het jaaroverzicht is aandacht voor het predicaat Hofleverancier.

Dit is de zesde editie van het Jaaroverzicht Koninklijk Huis.