Jaaroverzicht Koninklijk Huis 2016

Vandaag is het Jaaroverzicht Koninklijk Huis 2016 gepubliceerd. Naast een papieren versie is er dit jaar ook een e-magazine gemaakt.

©RVD
Coverpagina van het e-magazine Jaaroverzicht Koninklijk Huis 2016

Het jaaroverzicht bevat een overzicht van de publieke optredens, werkbezoeken in binnen- en buitenland en andere werkzaamheden van Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander, Hare Majesteit Koningin Máxima, Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix der Nederlanden en andere leden van het Koninklijk Huis.

Honderd geselecteerde activiteiten zijn nader toegelicht. Daarbij staat het verhaal centraal van de betrokken organisaties, instellingen en bedrijven die de leden van het Koninklijk Huis in 2016 hebben bezocht. Ook de staatsbezoeken van de Koning en Koningin aan Frankrijk, Australië en Nieuw-Zeeland komen aan bod, evenals het staatsbezoek van de Koning en Koningin der Belgen aan Nederland.

Daarnaast biedt het jaaroverzicht informatie over reguliere werkzaamheden van de Koning, zoals beëdigingen, de ondertekening van wetten en besluiten en de ontvangst van ambassadeurs ter overhandiging van hun geloofsbrieven aan de Koning.

In de thematische bijlage van het jaaroverzicht wordt aandacht besteed aan de openstelling van Paleis Noordeinde en het Koninklijk Staldepartement in de zomer van 2016.

Dit is de zevende editie van het Jaaroverzicht Koninklijk Huis.

RVD, nr. 38