Verlening onderscheiding in de Huisorde van Oranje

Zijne Majesteit de Koning heeft bij Koninklijke Beschikking van 28 maart 2018 aan Pierre Audi de Eremedaille voor Kunst en Wetenschap in de Huisorde van Oranje verleend. De versierselen zijn hem woensdag 18 april 2018 uitgereikt na afloop van de première van Gurre-Lieder, de laatste ‘eigen’ productie van Pierre Audi als directeur van De Nationale Opera. Dit jaar neemt hij afscheid van het gezelschap en wordt hij algemeen directeur van het Festival Aix-en-Provence.

Vergroot afbeelding
Beeld: ©Hollandse Hoogte / foto: Wesley de Wit
Amsterdam, 18 april 2018: Koning Willem-Alexander verleent Pierre Audi de Eremedaille voor Kunst en Wetenschap in de Huisorde van Oranje.

De Eremedaille is aan de heer Audi toegekend vanwege zijn grote verdiensten voor de kunsten in Nederland en de ontwikkeling van de opera en het muziektheater in het bijzonder. Als directeur van De Nationale Opera was hij er mede verantwoordelijk voor dat dit gezelschap uitgroeide tot een van de toonaangevende operahuizen in de wereld. Zelf regisseerde hij de afgelopen decennia tientallen producties.

RVD, nr. 96