Nieuwjaarsontvangsten Koning en Koningin

Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander en Hare Majesteit Koningin Máxima houden dinsdag 13 januari 2015 de traditionele Nieuwjaarsontvangst voor Nederlandse genodigden en woensdag 14 januari voor buitenlandse diplomaten. De recepties vinden plaats in het Koninklijk Paleis Amsterdam.

Bij beide ontvangsten zijn Hunne Koninklijke Hoogheden Prinses Beatrix en Prinses Margriet der Nederlanden en prof.mr. Pieter van Vollenhoven aanwezig.
Dinsdag ontvangen Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima enkele honderden gasten die de Nederlandse samenleving vertegenwoordigen. Daarnaast zijn dit jaar specifiek vertegenwoordigers uitgenodigd van organisaties die zich inzetten voor het aan het werk helpen van mensen. De Koning en Koningin brachten in dit kader afgelopen jaar onder meer werkbezoeken aan het UWV in Groningen, de Regionale Sociale Dienst en Kredietbank Alblasserwaard/Vijfheerenlanden en sociale werkvoorzieningsorganisatie Breed in Nijmegen.
Woensdag ontvangt het Koninklijk Paar de leden van het corps diplomatique en internationale organisaties.

RVD, nr. 3

Vergroot afbeelding Amsterdam, 13 januari 2015: Koning Willem-Alexander houdt een toespraak tijdens de traditionele Nieuwjaarsontvangst voor Nederlandse genodigden in het Koninklijk Paleis Amsterdam
Beeld: ©RVD / Jeroen van der Meyde.
Koning Willem-Alexander houdt een toespraak tijdens de traditionele Nieuwjaarsontvangst voor Nederlandse genodigden in het Koninklijk Paleis Amsterdam.