Koninklijk Paar luncht met uitblinkers

Zijne Majesteit de Koning en Hare Majesteit Koningin Máxima hebben vrijdagmiddag 1 september 2023 in Paleis Noordeinde een lunch aangeboden aan Nederlanders die zich hebben onderscheiden door een bijzondere prestatie.

De 26 genodigden hebben de afgelopen periode een prijs of andere onderscheiding ontvangen voor hun prestaties in uiteenlopende sectoren zoals kunst & cultuur, media, wetenschap, sport en bedrijfsleven.

Tot de genodigden behoorden deze keer onder anderen de winnaars van de Libris Literatuurprijs 2023, de Toon Hermans Prijs en het Cameretten Festival 2022, de Edison Pop 2023 Nederlandstalig, de zakenvrouw van het jaar 2022, de chef-kok van het beste plantaardige restaurant van de wereld, Bazaars Woman of the Year 2022 en wereldkampioenen wielrennen, zwemmen, schaatsen, snowboarden en schaken.  

Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima willen door het aanbieden van een uitblinkerslunch hun erkenning en waardering uitspreken voor de mensen die een bijzondere prestatie hebben geleverd.

RVD, nr. 212