Koninklijk Paar ontvangt vertegenwoordigers van internationale organisaties

Zijne Majesteit de Koning en Hare Majesteit Koningin Máxima ontvangen woensdagavond 6 december in het Koninklijk Paleis Amsterdam vertegenwoordigers van in Nederland gevestigde internationale organisaties. De Koning houdt tijdens het diner een korte toespraak. De avond staat in het teken van Nederland als gastland voor internationale organisaties.

Ook minister Bruins Slot van Buitenlandse Zaken, minister Yeşilgöz - Zegerius van Justitie en Veiligheid, minister Kuipers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en minister Van Gennip van Sociale Zaken en Werkgelegenheid zijn bij het diner aanwezig.

Internationale organisaties, ook wel intergouvernementele organisaties genoemd, zijn organisaties opgericht per verdrag tussen minstens twee landen. Nederland is gastland voor bijna veertig internationale organisaties. De aanwezigheid van deze organisaties bevordert het internationale netwerk van Nederland. Ook dragen de organisaties bij aan het innovatieklimaat.

In Nederland zijn onder meer de volgende internationale organisaties gevestigd: het Europees Geneesmiddelen Agentschap (EMA), het Internationaal Gerechtshof, het Internationaal Strafhof, de Organisatie voor het Verbod op Chemische Wapens (OPCW) en de Europese Investeringsbank (EIB).

RVD, nr. 309