12 januari Digitaal werkbezoek aan sociale initiatieven Caribisch deel van het Koninkrijk

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata

  • Datum
  • Locatie Den Haag

Koning Willem-Alexander brengt een digitaal werkbezoek aan drie sociale initiatieven op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba. De initiatieven in het Caribisch deel van het Koninkrijk worden gesteund door het Oranje Fonds.

De Koning spreekt met vertegenwoordigers van Foresee Foundation, A+ Academic & Professional Training Centre en Child Focus Foundation over de invloed van de coronapandemie op de lokale organisaties. Ook wordt ingegaan op projecten, vrijwilligers, doelgroep en plannen voor de toekomst. Daarnaast wordt gesproken over de steun van de Samenwerkende Fondsen Cariben, waar o.a. het Oranje Fonds deel van uitmaakt.

Door middel van telefoongesprekken en zo mogelijk werkbezoeken informeren Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zich over de gevolgen van de corona-uitbraak en spreken zij hun steun en waardering uit voor de inzet van zovelen in de bestrijding van de pandemie. In afstemming met de betrokken organisaties worden maatregelen getroffen om de werkbezoeken te kunnen laten plaatsvinden.

Op YouTube staat een video met een samenvatting van de gesprekken.