Koningin Máxima bezoekt Kamers met Kansen

RVD, nr. 318: Hare Majesteit Koningin Máxima heeft vanochtend in de Molukkenstraat in Amsterdam een bezoek gebracht aan het initiatief Kamers met Kansen van welzijnsorganisatie Combiwel.

Kamers met Kansen bereidt jongeren, die voortijdig hun school hebben verlaten, voor op een zelfstandig bestaan met een diploma of met een baan. Daarbij biedt het jongeren een veilige woonplek en individuele coaching. In Amsterdam werkt Combiwel samen met Albert Heijn, die jongeren intern opleidt en ook huiswerkklassen in de bedrijfskantines van de winkels organiseert. Kamers met Kansen is een internationaal beproefd totaalconcept dat jongeren in anderhalf jaar tijd opleidt naar een zelfstandig bestaan.

Koningin Máxima sprak tijdens het bezoek met vertegenwoordigers van private en publieke organisaties over het verbeteren van kansen van jongeren tussen de 18 en 23, die zonder startkwalificatie hun opleiding verlaten. Vervolgens vertelden deelnemende jongeren over hun eigen ervaringen met Kamers met Kansen.

Combiwel neemt met Kamers met Kansen deel aan het Oranje Fonds programma Kansen voor Jongeren. Met dit programma ondersteunt het Oranje Fonds twintig initiatieven, die zich richten op voortijdig schoolverlaters van 18 tot 23 jaar. De initiatieven ondersteunen de jongeren bij het halen van een startkwalificatie.

Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn beschermpaar van het Oranje Fonds.