Koningin Máxima bezoekt initiatief Meedoen is Winnen in Dordrecht

Hare Majesteit Koningin Máxima heeft vanochtend in Dordrecht een bezoek gebracht aan het initiatief Meedoen is Winnen van Stichting Vorrinklaan. Deze stichting beheert sinds 2012 een nieuw sportgebouw waar korfbalvereniging DeetosSnel gehuisvest is.

Stichting Vorrinklaan en de korfbalvereniging willen graag een rol van betekenis spelen voor de eigen buurt. Met het initiatief Meedoen is Winnen betrekken zij mensen die in een sociaal isolement verkeren of op een grote afstand tot de arbeidsmarkt staan, bij de vereniging en het sportgebouw. Door laagdrempelig vrijwilligerswerk bouwen de deelnemers een nieuw arbeidsritme op, krijgen ze nieuwe contacten en ontwikkelen zij zichzelf.

Koningin Máxima sprak met vertegenwoordigers van Stichting Vorrinklaan en betrokken samenwerkingspartners over het activeren en stimuleren van de deelnemers aan Meedoen is Winnen. Aansluitend vertelden vrijwilligers van de korfbalvereniging en deelnemers over hun ervaringen.

Het Oranje Fonds stelde in 2013 een extra budget ter beschikking voor initiatieven die zich richten op het versterken van de sociaaleconomische kansen van mensen. Het gaat om initiatieven die armoede verminderen óf verlichten. In totaal ontving het Fonds ruim 700 aanvragen van organisaties die een extra investering of uitbreiding voordroegen. Het Fonds besteedde ruim vier miljoen euro aan dit thema.

Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn beschermpaar van het Oranje Fonds.