Koningin Máxima bezoekt Buurtmarkt Breedeweg, winnaar Appeltje van Oranje 2014

Hare Majesteit Koningin Máxima heeft vanochtend een bezoek gebracht aan Stichting Buurtmarkt Breedeweg in Groesbeek, winnaar van een Appeltje van Oranje 2014.

In de buurtmarkt werken mensen met en zonder een beperking of afstand tot de arbeidsmarkt samen om het dorp van duurzame en biologische streekproducten te voorzien. De buurtmarkt is gevestigd in een voormalige winkel en heeft de uitstraling van een overdekte markt. Zo is er een lunchroom, ontmoetingsruimte voor de buurt en marktkramen met lokale groenproducten.

De mensen met een beperking krijgen trainingen en worden gecoacht met als doel in de reguliere maatschappij te kunnen werken. Ook heeft de buurtmarkt diverse vrijwilligers die de werkzaamheden ondersteunen. Er zijn in totaal 30 mensen werkzaam bij de buurtmarkt.

De Buurtmarkt is een initiatief van Pluryn. Deze organisatie heeft zes maatschappelijke ondernemingen in de regio en daarnaast ook diverse wooninstellingen. Hun belangrijkste doelstelling is de participatie van mensen met een handicap in de samenleving, waarbij ze mensen begeleiden op het terrein van wonen, werken, leren en vrije tijd.

Buurtmarkt Breedeweg is één van de drie winnaars van een Appeltje van Oranje van het Oranje Fonds. Koningin Máxima reikt 22 mei 2014 de prijs uit. Met de prijs bekroont het Oranje Fonds sociale initiatieven die op succesvolle wijze verschillende groepen mensen verbinden. De uitreiking in 2014 heeft als thema 'Samen Meer' , met initiatieven van vrijwilligers die zich langdurig inzetten voor kwetsbaren in de samenleving en hen zo betrekken bij de maatschappij.

Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn beschermpaar van het Oranje Fonds.

RVD, nr. 118