Koning bezoekt initiatief Super COOL! in Almere

Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander heeft vanochtend in Almere een bezoek gebracht aan het initiatief Super COOL!. Dit initiatief voor mensen met een beperking wordt uitgevoerd door de Almeerse Schaatsvereniging, de Vrijwilligers en Mantelzorg Centrale Almere en zorgorganisatie Triade.

Deze coalitie van samenwerkingspartners nemen met Super COOL! deel aan het nieuwe Oranje Fonds programma Kracht van Sport.

Met Super COOL! koppelen de organisaties vrijwilligers aan mensen met een visuele en/of verstandelijke beperking. Samen schaatsen zij in het winterseizoen en gaan zij inline-skaten in het zomerseizoen. Doel van het contact is het sociale netwerk van de deelnemers te versterken en elkaars leefwereld te leren kennen. Het initiatief zet zich de komende jaren in om het contact tussen vrijwilligers en deelnemers te verdiepen, zodat er een echt maatjescontact ontstaat.

Koning Willem-Alexander sprak met vertegenwoordigers van betrokken organisaties over Super COOL!. Aansluitend vertelden deelnemers en vrijwilligers over hun ervaringen met het initiatief en tot slot bezocht de Koning een training inline-skaten.

Het Oranje Fonds startte in januari 2014 het nieuwe tweejarige programma Kracht van Sport. Hiermee ondersteunt het Fonds 23 coalities van lokale partijen bij het inzetten van sport als sociaal bindmiddel. Naast een financiële bijdrage zorgt het Fonds geregeld dat de deelnemende organisaties samenkomen voor training en uitwisseling.

Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn beschermpaar van het Oranje Fonds.

RVD, nr. 146