Koningin Máxima bezoekt Stichting laluz

Hare Majesteit Koningin Máxima heeft vanochtend het laluz city program van Stichting laluz in Amsterdam bezocht. Met dit programma koppelt de stichting ideële organisaties aan professionals die met inzet van hun specifieke kennis op vrijwillige basis opdrachten voor deze organisaties uitvoeren. Stichting laluz is deelnemer aan het Oranje Fonds Groeiprogramma.

Tijdens het laluz city program verbinden teams van vijf professionals uit het bedrijfsleven zich voor vier maanden aan een ideële organisatie in hun eigen stad. Zij gaan aan de slag met een concrete hulpvraag, zoals een nieuwe business case of een marketingplan. Stichting laluz bestaat dit jaar tien jaar en koppelde tot nu toe al meer dan vijfduizend professionals aan ruim vijfhonderd ideële organisaties. Het laluz city program draait momenteel in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag en wordt binnenkort uitgebreid naar Utrecht, Arnhem en Eindhoven.

Koningin Máxima sprak tijdens haar bezoek met vertegenwoordigers van Stichting laluz over de aanpak en organisatie van hun initiatief. Enkele deelnemende ideële organisaties en professionals vertelden haar over hun ervaringen. Zo sprak Koningin Máxima met een team van professionals dat voor de Hartstichting een wervingsplan voor vrijwilligers schreef. De Hartstichting streeft ernaar van heel Nederland een zogenoemde 6-minutenzone te maken. Iemand met een hartstilstand wordt dan binnen zes minuten geholpen door iemand die weet hoe hij een hartmassage geeft en een AED - een draagbaar apparaat dat helpt bij het reanimeren - bedient.

Het Oranje Fonds Groeiprogramma is bedoeld voor sociale ondernemers die in hun eigen stad of wijk succesvolle, innovatieve initiatieven bedenken voor een probleem in de samenleving. Het Groeiprogramma stimuleert en ondersteunt de sociale ondernemers in het verder uitrollen van hun initiatief. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn beschermpaar van het Oranje Fonds.

RVD, nr. 253