Koning Willem-Alexander bezoekt Aanzet in Leeuwarden, winnaar grote Appeltje van Oranje 2014

Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander heeft donderdagmiddag 9 oktober een bezoek gebracht aan AanZet, Stichting voor zelfsturende teams in Leeuwarden, winnaar van het grote Appeltje van Oranje 2014.

AanZet is een vrijwilligersorganisatie in Friesland met projecten vóór en dóór mensen met een psychische kwetsbaarheid. AanZet coördineert elf verschillende projecten, zoals een maatjesinitiatief, een pc-reparatieproject, Steunpunt Zelfhulp en vier sociale cafés. Deelnemers weten met ondersteuning van AanZet richting te geven aan hun leven en worden, indien mogelijk, begeleid naar een betaalde baan of stromen door naar ander vrijwilligerswerk.
Tijdens het bezoek sprak de Koning met betrokkenen vanuit de organisaties en samenwerkingspartijen en vervolgens met een aantal deelnemers over hun ervaringen met het initiatief.
AanZet is één van de drie winnaars van een Appeltje van Oranje van het Oranje Fonds. Koningin Máxima reikte de prijs op 22 mei 2014 uit. Met de prijs bekroont het Oranje Fonds sociale initiatieven die op succesvolle wijze verschillende groepen mensen verbinden. De uitreiking in 2014 had als thema 'Samen Meer', met initiatieven van vrijwilligers die zich langdurig inzetten voor kwetsbaren in de samenleving en hen zo betrekken bij de maatschappij.
Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn beschermpaar van het Oranje Fonds.

RVD, nr. 287