Koningin Máxima bezoekt Power Play en de Rijdende Popschool

Hare Majesteit Koningin Máxima bezoekt op donderdag 6 november Power Play in Warffum en De Rijdende Popschool in Garmerwolde.

Power Play en De Rijdende Popschool zijn deelnemers aan het programma Kinderen Maken Muziek, een samenwerking tussen het Fonds voor Cultuurparticipatie en het Oranje Fonds.

Met het Power Play-programma bieden muziekgezelschap Triton uit Winsum en muziekvereniging Euphonia uit Warffum op (basis)scholen muzieklessen aan. Het doel is om het vertrouwen van de kinderen te vergroten, door ze muziek te leren maken uit het hoofd. Zo kunnen ook dyslectische kinderen goed deelnemen. Koningin Máxima spreekt in de ochtend onder meer met de initiatiefnemers, docenten en vrijwilligers en is aanwezig bij een korte les van deelnemende kinderen. De kinderen geven daarna een kort optreden met zang, ritme en instrumenten.

In de middag brengt Koningin Máxima een bezoek aan de Rijdende Popschool in Garmerwolde. Professionele bandcoaches van de popschool rijden naar diverse dorpen in de provincie Groningen om daar kinderen, jongeren en volwassenen les te geven in een popbandje. Doel van de stichting is muziek voor iedereen toegankelijk te maken en mensen en generaties te verbinden. Koningin Máxima spreekt ook hier met de betrokkenen, waaronder de initiatiefnemer en bandcoaches. Aansluitend geven twee bandjes van de popschool een klein concert.

In 2011 startten het Oranje Fonds en het Fonds voor Cultuurparticipatie, op initiatief van Koningin Máxima, het programma Kinderen Maken Muziek. Doel van het programma is dat kinderen samen een muziekinstrument leren bespelen en samen muziek maken. Daarnaast staan het bevorderen van sociale cohesie en het versterken van actief burgerschap centraal.

RVD, nr. 290