Koning Willem-Alexander bezoekt Stichting Pluspunt Rotterdam

Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander heeft vrijdagmiddag 28 november een bezoek gebracht aan Stichting Pluspunt in Rotterdam.

Stichting Pluspunt is een werkactiveringscentrum voor mensen die dak- en thuisloos zijn geweest en daardoor in een sociaal isolement zijn geraakt. Pluspunt biedt deelnemers structuur en een dagbesteding. Participatie en zelfredzaamheid zijn daarbij de uitgangspunten. Vrijwilligers coachen de deelnemers om nieuwe stappen te zetten in de maatschappij en begeleiden hen in hun ontwikkeling naar (vrijwilligers)werk.

De deelnemers bij Pluspunt zijn gemiddeld 20 uur per week actief aan het werk in de werkplaatsen of verrichten kleine klussen voor buurtbewoners. Op het terrein zijn een fietsenmakerij, een laswerkplaats, een timmerwerkplaats, een kringloopwinkel en een buurttuin aanwezig. Ook is er een klussenbus en wordt er iedere dag samen gekookt en gegeten. Samen met de deelnemers bouwt de stichting aan een tweede locatie in Rotterdam.

Tijdens het bezoek sprak de Koning met deelnemers,vrijwilligers en samenwerkingspartners. Ook kreeg hij een rondleiding langs de verschillende werkplaatsen.
Stichting Pluspunt wordt ondersteund door het Oranje Fonds. KoningWillem-Alexander en Koningin Máxima zijn beschermpaar van het Oranje Fonds.

RVD, nr. 341