Koningin Máxima bezoekt Villa Pinedo

Hare Majesteit Koningin Máxima heeft vrijdagochtend 16 januari 2015 Villa Pinedo bezocht in Den Haag. Villa Pinedo, deelnemer aan het Oranje Fonds Groeiprogramma 3, biedt kinderen van gescheiden ouders een platform om hun ervaringen te delen en wil volwassenen bewust maken van wat er omgaat in kinderen bij een scheiding.

De organisatie heeft als motto: Kinderen spreken en volwassenen luisteren. Villa Pinedo biedt kinderen van alle leeftijden de mogelijkheid hun ervaringen te delen op manieren die passen bij hun belevingswereld zoals via een online platform, communities, sociale media en YouTube. De organisatie wil met deze beelden en verhalen ouders en de sociale omgeving bewust maken welke impact een scheiding op een kind heeft.

Naast het delen van ervaringen, biedt Villa Pinedo jongeren de mogelijkheid, als expert en ervaringsdeskundige, via een online forum advies te geven aan elkaar en aan volwassenen. Daarnaast geven jongeren (15-23 jaar) trainingen aan professionals die in hun werk te maken krijgen met scheidingen zoals kinderrechters, advocaten, mediators, jeugdzorg en docenten.

Vergroot afbeelding Koningin Máxima bezoekt Villa Pinedo.
Beeld: ©Oranjefonds / Bart Homburg
Koningin Máxima bezoekt Villa Pinedo in Den Haag.

Het Oranje Fonds Groeiprogramma is voor sociale ondernemers die in hun eigen stad of wijk succesvolle, innovatieve initiatieven bedenken voor een probleem in de samenleving. Het Groeiprogramma stimuleert en ondersteunt de sociale ondernemers in het verder uitrollen van hun initiatief.

Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn beschermpaar van het Oranje Fonds.

RVD, nr. 8