Koningin Máxima bezoekt Stichting New Dutch Connections

Hare Majesteit Koningin Máxima heeft dinsdagochtend 9 juni een bezoek gebracht aan het initiatief Ondernemen in je Eigen Toekomst van Stichting New Dutch Connections in Driebergen. De stichting is één van de drie winnaars van een Appeltje van Oranje 2015, de jaarlijkse prijs van het Oranje Fonds.

Het initiatief Ondernemen in je Eigen Toekomst van Stichting New Dutch Connections heeft als doel om het talent van jongeren in asielzoekerscentra verder te ontwikkelen en ze op weg te helpen naar een economisch zelfstandig bestaan. New Dutch Connections stimuleert jongeren om ondanks alle ellende in verleden en heden na te denken over hun toekomst en daar naar te handelen.

Tijdens het bezoek sprak Koningin Máxima met betrokkenen vanuit de organisatie en samenwerkingspartijen over de werkwijze van het initiatief. Ook ontmoette zij enkele deelnemende jongeren en hun vrijwillige coaches en maatjes. Het bezoek werd afgesloten met een korte voorstelling.

Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn beschermpaar van het Oranje Fonds.

RVD, nr. 212

Vergroot afbeelding Koningin Máxima bezoekt Stichting New Dutch Connections
Beeld: ©Hollandse Hoogte / Michiel Wijnbergh.
Driebergen, 9 juni 2015: Koningin Máxima bezoekt het initiatief Ondernemen in je Eigen Toekomst van Stichting New Dutch Connections. Tijdens het bezoek sprak Koningin Máxima met betrokkenen vanuit de organisatie en samenwerkingspartijen over de werkwijze van het initiatief. Ook ontmoette zij enkele deelnemende jongeren en hun vrijwillige coaches en maatjes.