Koningin Máxima bezoekt Dorpshuis Ons Genoegen

Hare Majesteit Koningin Máxima bezoekt woensdag 30 maart Dorpshuis Ons Genoegen in Nieuwer Ter Aa. Het dorpshuis is één van de elf genomineerden voor de Appeltjes van Oranje 2016, de jaarlijkse prijs van het Oranje Fonds.

Vergroot afbeelding
Beeld: ©ANP / Koen van Weel
Koningin Máxima bezoekt Dorpshuis Ons Genoegen in Nieuwer Ter Aa. Het dorpshuis biedt ook onderdak aan de dorpswinkel, de bibliotheek en een peuterspeelzaal.

Net als in veel kleine kernen van gemeenten verdwenen steeds meer voorzieningen uit het Utrechtse dorp Nieuwer Ter Aa. Bewoners maakten daarom plannen om een ontmoetingsplek in het dorp te realiseren, waar 'omzien naar elkaar' centraal staat. Sinds 2010 is het Dorpshuis nu in bedrijf. Er wordt door vrijwilligers met steun van het lokale bedrijfsleven van alles georganiseerd om de leefbaarheid te vergroten. Door mensen met elkaar in contact te brengen, vormt het een spil in de hechte dorpsgemeenschap. Ook biedt het onderdak aan de dorpswinkel, de bibliotheek en een peuterspeelzaal. Het Dorpshuis onderscheidt zich in het bevorderen van de zelfredzaamheid onder de inwoners en het samenbrengen van (hulp)vraag- en aanbod.

De Appeltjes van Oranje is een jaarlijkse prijs van het Oranje Fonds voor succesvolle sociale initiatieven die verschillende groepen mensen samen brengen. Dit jaar draait de zoektocht voor de prijs om gemeenschappelijke voorzieningen die helemaal worden gerund door vrijwilligers. De prijs bestaat uit een geldbedrag van €15.000,- en een bronzen Appeltje van Oranje, gemaakt door Prinses Beatrix.

Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn beschermpaar van het Oranje Fonds