Koningin Máxima geeft startsein voor elfde editie Burendag

Hare Majesteit Koningin Máxima geeft donderdagochtend 9 juni in Urk het startsein voor Burendag, dat dit jaar op zaterdag 24 september plaatsvindt. Tijdens Burendag organiseren wijkbewoners activiteiten die het contact tussen mensen in de buurt bevorderen.

Vergroot afbeelding
Beeld: ©Oranje Fonds / Bart Homburg
Prinses Máxima geeft het startsein.

Burendag wordt jaarlijks georganiseerd door Douwe Egberts en het Oranje Fonds. Het is inmiddels uitgegroeid tot een landelijk fenomeen dat in het teken staat van het vieren en bevorderen van contact tussen buren. De gedachte is dat buurten socialer en veiliger worden als buren elkaar kennen en ontmoeten. Met Burendag wordt daar een mooie start voor gegeven met bijvoorbeeld een gezamenlijk koffieontbijt, een buurtbarbecue, sport- en speldagen of samen de buurt leuker maken.

Koningin Máxima spreekt in Urk met verschillende buurtverenigingen die op dat moment plannen maken voor activiteiten tijdens Burendag. Vervolgens geeft zij het startsein voor de landelijke inschrijving. Afgelopen jaren deden ruim 1 miljoen mensen mee. Buurten kunnen zich vanaf 9 juni aanmelden voor Burendag via de website www.burendag.nl. Ook kunnen zij daar een aanvraag doen voor een financiële bijdrage voor hun Burendagactiviteiten.

Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn beschermpaar van het Oranje Fonds.

RVD, nr. 103