Koningin Máxima geeft startsein Burendag in Nieuw-Buinen

Hare Majesteit Koningin Máxima geeft op dinsdagochtend 13 juni in het Drentse Nieuw-Buinen het startsein voor de 12e editie van Burendag. Dit jaar vindt Burendag op 23 september plaats. Op deze dag worden in Nederland duizenden activiteiten georganiseerd die buren dichterbij elkaar brengen. Na het startsein kunnen buurten zich aanmelden via www.burendag.nl.  Daar kunnen zij ook een financiële bijdrage aanvragen voor hun burendagactiviteit.

Vergroot afbeelding
Beeld: ©Oranje Fonds / Bart Homburg
Koningin Máxima geeft het startsein voor de 12e editie van Burendag.

Burendag wordt jaarlijks georganiseerd door het Oranje Fonds en Douwe Egberts. De dag is in het leven geroepen om het contact tussen buurtgenoten te bevorderen en er zo voor te zorgen dat buurten socialer en veiliger worden. Met Burendag wordt daar een mooie start voor gegeven, bijvoorbeeld met het aanleggen van een buurtmoestuin, een culturele middag, sport- en speldagen of het samen leuker maken van de straat. In 2016 deden circa 1 miljoen mensen in Nederland mee.
 
Koningin Máxima spreekt voorafgaand aan het startsein met bewoners en diverse vrijwilligers van Vereniging voor Dorpsbelangen Nieuw-Buinen. De vereniging doet al jaren mee met Burendag en organiseert diverse activiteiten voor alle dorpsbewoners, zoals een rommelmarkt, activiteiten voor jongeren en een dorpsevenement.
 
Het Oranje Fonds zet zich al 15 jaar in voor een socialer Nederland. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn beschermpaar van het Oranje Fonds.

RVD, nr. 130