Koningin Máxima bezoekt vrijwilligersorganisatie House of Hope

Hare Majesteit Koningin Máxima heeft donderdagmiddag 11 juni een werkbezoek gebracht aan vrijwilligersorganisatie House of Hope in Rotterdam. De organisatie helpt kwetsbare bewoners van Rotterdam-Zuid bij maatschappelijke, financiële en praktische problemen. House of Hope is één van de deelnemers van het programma ‘Meedoen, samen uit de armoede’ van het Oranje Fonds.

Koningin Máxima ontmoette de oprichters en bestuursleden van House of Hope en sprak met hen over het ontstaan van de organisatie, de aanpak van het verbinden van wijkbewoners en de plannen voor de komende jaren. Ook zijn de gevolgen van de coronamaatregelen voor het werk in de wijk, voor de ondersteuning van mensen met hulpvragen en voor het contact met zowel wijkbewoners als vrijwilligers gedeeld. Koningin Máxima ging vervolgens met medewerkers en vrijwilligers van House of Hope in gesprek over de activiteiten die zij organiseren, over het verbinden en versterken van mensen en over het inzetten van de talenten van de bewoners voor de wijk. Aansluitend sprak Koningin Máxima met een aantal deelnemers over wat de gesprekken, spreekuren en andere activiteiten van House of Hope voor hen betekenen en over hoe hun persoonlijke situatie is verbeterd.

Het vierjarige programma ‘Meedoen, samen uit de armoede’ van het Oranje Fonds ondersteunt sociale projecten die mensen stap voor stap uit de armoede helpen. Door trainingen, workshops en coaching kunnen de deelnemende initiatieven ervaringen delen, zich verder ontwikkelen en meer mensen bereiken.
Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn beschermpaar van het Oranje Fonds.

Tijdens het werkbezoek zijn de huidige algemeen geldende richtlijnen voor bijeenkomsten gevolgd.

RVD, nr. 103