Koningin Máxima bezoekt buurthuis Thuis in West

Hare Majesteit Koningin Máxima heeft donderdagmiddag 3 september buurthuis Thuis in West in Rotterdam bezocht. Met het project ‘Samen ouder in West’ wil het buurthuis de eenzaamheid onder ouderen in de wijk tegengaan. Vanuit het programma ‘Samen ouder’ ondersteunt het Oranje Fonds dit initiatief. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn beschermpaar van het Oranje Fonds.

Stichting Thuis in West is ontstaan toen een plaatselijke kerk de deuren moest sluiten. Een groep buurtbewoners heeft daarop een ontmoetingsplaats opgericht voor iedereen in Rotterdam-Middelland. Inmiddels helpen circa zestig vrijwilligers hieraan mee. Thuis in West werkt nauw samen met andere maatschappelijke organisaties in de wijk om buurtbewoners weer op weg te helpen en om hen te stimuleren samen een gemeenschap te creëren waarin iedereen zich thuis voelt. Speciaal voor ouderen is ‘Samen ouder in West’ opgezet, om ouderen uit hun isolement te halen en hun eenzaamheid tegen te gaan. Via verschillende activiteiten worden ouderen betrokken bij hun buurt. Ook biedt de stichting een maatjesproject, een juridisch spreekuur en burenhulp. Daarnaast kunnen de ouderen zelf als vrijwilliger bij Thuis in West aan de slag.

Koningin Máxima sprak tijdens het werkbezoek met de initiatiefnemers van Thuis in West over hun doelstellingen en successen, over de impact van corona en over hun samenwerking met partners in de wijk. De organisatie lichtte toe hoe zij met ‘Samen ouder in West’ ouderen hulp biedt en hoe het Oranje Fonds hieraan bijdraagt. Tevens sprak Koningin Máxima met ouderen en vrijwilligers over hun ervaringen met het buurthuis en nam ze een kijkje bij een kookactiviteit.

Tijdens het werkbezoek werden de huidige algemeen geldende richtlijnen voor bijeenkomsten in acht genomen.

RVD, nr. 145