Koning bezoekt winnaar Appeltje van Oranje 2020 Bedrijf en Samenleving

Zijne Majesteit de Koning heeft dinsdagochtend 22 september een bezoek gebracht aan stichting Bedrijf en Samenleving in Haarlem. De stichting won dit jaar met het project Time2Shine een van de drie Appeltjes van Oranje, de jaarlijkse prijzen van het Oranje Fonds voor succesvolle sociale initiatieven. Het project Time2Shine zet mentoren uit met name het bedrijfsleven in om jongeren blijvend bij de samenleving te betrekken.

Koning Willem-Alexander sprak tijdens het bezoek in Sociëteit Vereniging Haarlem met de initiatiefnemers en betrokkenen over het ontstaan, de ontwikkeling en de ambities van Time2Shine. Vier deelnemende jongeren en hun mentoren vertelden de Koning over hun aanpak en persoonlijke resultaten. De jongeren die deelnemen aan Time2Shine hebben verschillende achtergronden, maar allen met een kwetsbaarheid waar zij in hun eigen netwerk geen ondersteuning voor hebben. De stabiele basis van de mentoren is daarom van grote meerwaarde in het contact. De jongeren kiezen zelf op welke leefgebieden ze stappen willen zetten. De aanpak kan bijvoorbeeld gericht zijn op school of werk maar ook op financieel beheer, huisvesting en wonen of gezondheid en sociale contacten.

Met de Appeltjes van Oranje bekroont het Oranje Fonds jaarlijks sociale initiatieven die op succesvolle wijze groepen mensen verbinden en ervoor zorgen dat mensen weer mee kunnen doen in de samenleving. De prijzen werden dit jaar toegekend aan drie initiatieven die vrijwilligers voor een langere periode koppelen aan mensen die extra hulp kunnen gebruiken. Vanwege de uitbraak van het coronavirus vond de uitreiking door Koningin Máxima dit jaar niet plaats op Paleis Noordeinde maar in een live-uitzending vanuit een studio in Hilversum. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn beschermpaar van het Oranje Fonds.

RVD, nr. 171